Polska

Mroźna przyjemność z picia kawy

Mroźna przyjemność z picia kawy

W koncepcie Caffe Moya, na stacjach Moya, oficjalnie rozpoczęliśmy lato, wprowadzając do oferty orzeźwiającą kawę mrożoną. Nie narzucamy schematów – zachęcamy do eksperymentów ze smakami i samodzielnego przyrządzenia ulubionej kawy, tym razem w mroźnej, wakacyjnej odsłonie.

 Mroźne pobudzenie zmysłów można osiągnąć w kilku prostych krokach na wybranych stacjach MOYA. Przygoda z kawą mrożoną zaczyna się o pobraniu z lodówki kubka napełnionego kostkami lodu. Przygotowani do dalszych doznań ruszacie do ekspresu z kawą. Teraz wybieracie rodzaj małej kawy – możecie zdecydować się na małą kawę czarną lub małą kawę z mlekiem (mała, ponieważ taka zmieści Wam się w kubek, który trzymacie w ręku). Jeśli chcecie możecie dodać również jeden z rekomendowanych syropów – francuską wanilię lub karaibski kokos. Chłodna kawa zachowuje właściwości tradycyjnego, gorącego napoju – orzeźwia, wyostrza zmysły, pobudza. Każdy kolejny łyk sprawia, że czujemy się doładowani. Tak przygotowani możecie ruszać w dalszą drogę – do domu, do pracy, na wakacje czy odwiedziny u teściowej. 

Kilka słów o naszej kawie 

Doskonały i niespotykany nigdzie indziej smak kawy w Caffe Moya to zasługa specjalnej kombinacji ziaren – Arabiki i Robusty. Słodycz naparu skrywa się za marcepanowo-czekoladowym akcentem. Całość dopełnia lekko pikantne wykończenie. 

Dodaj mrożonej kawie charakteru, czyli kilka słów o syropach.

Francuska waniliaWanilia była tradycyjnie używana przez francuskich kucharzy w wielu deserach, w szczególności w pysznym kremie waniliowym, który później został nazwany „Francuską Wanilią”. Syrop Francuska Wanilia, który rekomendujemy do kawy mrożonej, ma perfekcyjny kremowy smak, który idealnie komponuje się z gorzkim posmakiem zimnej kawy. Karaibski kokosPalmy kokosowe występują najczęściej w krajach tropikalnych. Odżywcze orzechy kokosowe i ich mleczko są szeroko stosowane w napojach oraz potrawach, ponieważ ich słodki, uniwersalny smak dobrze komponuje się z nutką słodką, gorzką i słoną. W sanskrycie jest on nazywany „kalpa vriksha”, co oznacza „drzewo, które zaspokaja wszystkie potrzeby życia”. Wybór syropu kokosowego zapewni Wam w wybranej mrożonej kawie czysty kokosowy smak.

Inne:

Zatankuj w Szczecinie na nowej stacji MOYA

Redakcja

Biedronka stawia na… leniwce i jednorożce

Redakcja

Biedronka oferuje jeszcze więcej świeżości w codzienności

Redakcja

Zostaw komentarz

Informujemy, że strona www stosuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Kliknij Akceptuj, aby ta informacja nie pojawiała się więcej. Kliknij Czytaj więcej, aby dowiedzieć się więcej, w tym jak zarządzać plikami cookies za pośrednictwem swojej przeglądarki internetowej. Akceptuj Czytaj więcej

Polityka prywatności