Polska

Mroźna przyjemność z picia kawy

Mroźna przyjemność z picia kawy

W koncepcie Caffe Moya, na stacjach Moya, oficjalnie rozpoczęliśmy lato, wprowadzając do oferty orzeźwiającą kawę mrożoną. Nie narzucamy schematów – zachęcamy do eksperymentów ze smakami i samodzielnego przyrządzenia ulubionej kawy, tym razem w mroźnej, wakacyjnej odsłonie.

 Mroźne pobudzenie zmysłów można osiągnąć w kilku prostych krokach na wybranych stacjach MOYA. Przygoda z kawą mrożoną zaczyna się o pobraniu z lodówki kubka napełnionego kostkami lodu. Przygotowani do dalszych doznań ruszacie do ekspresu z kawą. Teraz wybieracie rodzaj małej kawy – możecie zdecydować się na małą kawę czarną lub małą kawę z mlekiem (mała, ponieważ taka zmieści Wam się w kubek, który trzymacie w ręku). Jeśli chcecie możecie dodać również jeden z rekomendowanych syropów – francuską wanilię lub karaibski kokos. Chłodna kawa zachowuje właściwości tradycyjnego, gorącego napoju – orzeźwia, wyostrza zmysły, pobudza. Każdy kolejny łyk sprawia, że czujemy się doładowani. Tak przygotowani możecie ruszać w dalszą drogę – do domu, do pracy, na wakacje czy odwiedziny u teściowej. 

Kilka słów o naszej kawie 

Doskonały i niespotykany nigdzie indziej smak kawy w Caffe Moya to zasługa specjalnej kombinacji ziaren – Arabiki i Robusty. Słodycz naparu skrywa się za marcepanowo-czekoladowym akcentem. Całość dopełnia lekko pikantne wykończenie. 

Dodaj mrożonej kawie charakteru, czyli kilka słów o syropach.

Francuska waniliaWanilia była tradycyjnie używana przez francuskich kucharzy w wielu deserach, w szczególności w pysznym kremie waniliowym, który później został nazwany „Francuską Wanilią”. Syrop Francuska Wanilia, który rekomendujemy do kawy mrożonej, ma perfekcyjny kremowy smak, który idealnie komponuje się z gorzkim posmakiem zimnej kawy. Karaibski kokosPalmy kokosowe występują najczęściej w krajach tropikalnych. Odżywcze orzechy kokosowe i ich mleczko są szeroko stosowane w napojach oraz potrawach, ponieważ ich słodki, uniwersalny smak dobrze komponuje się z nutką słodką, gorzką i słoną. W sanskrycie jest on nazywany „kalpa vriksha”, co oznacza „drzewo, które zaspokaja wszystkie potrzeby życia”. Wybór syropu kokosowego zapewni Wam w wybranej mrożonej kawie czysty kokosowy smak.

Inne:

Dwie prestiżowe nagrody dla sieci Biedronka

Redakcja

Specjalista za jednym kliknięciem – Bricomarché z webinariami dla pracowników

Redakcja

Intermarché startuje z drugą edycją akcji promocyjnej „Interkasa”

Redakcja

Zostaw komentarz

Informujemy, że strona www stosuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Kliknij Akceptuj, aby ta informacja nie pojawiała się więcej. Kliknij Czytaj więcej, aby dowiedzieć się więcej, w tym jak zarządzać plikami cookies za pośrednictwem swojej przeglądarki internetowej. Akceptuj Czytaj więcej

Polityka prywatności